projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Održan Kolegij Općinskog vijeća

16022017 2Jučer je održan Kolegij Općinskog vijeća Živinice na kojem je utvrđen termin održavanja i dnevni red za treću redovnu sjednicu Općinskog vijeća, kao i termin za svečanu sjednicu povodom Dana nezavisnosti.

Treća redovna sjednica će se održati u prostorijama Općinskog vijeća Živinice, dana 28.02.2017. godine (utorak), sa početkom u 09,00 sati, a svečana sjednica Općinskog vijeća će se održati 01.03.2017. godine (srijeda) sa početkom u 11,00 sati.

“Što se tiče dnevnog reda kojeg je predložio Općinski načelnik, to su prije svega odluke vezane za izdavanje građevinskih dozvola kada je u pitanju cijena po jednom kvadratnom metru poslovnog prostora, odnosno stambenog prostora i utvrđivanje rente, to će nadležna stručna služba iz organa uprave Općinskog načelnika da predloži. Što se tiče Općinskog vijeća, za nas je najbitnije ono što mi cijenimo da treba uraditi na sjednici koja će se održati 28.02. Riječ je o Poslovniku o radu Općinskog vijeća i odluke koje su vezane za taj Poslovnik kako bi radna tijela unutar Općinskog vijeća bila zaokružena. Kada je u pitanju sugestija nekih od članova Kolegija za rad Općinskog vijeća Živinice ona je na mjestu i ja kao predsjedavajući Općinskog vijeća se inače zalažem da se na sjednicama odlučuje i da se raspravlja, prvo stavovi klubova političkih subjekata koji figuriraju u Općinskom vijeću Živinice, a onda kasnije i pojedinaca koje imaju oprečno mišljenje kad su u pitanju stavovi klubova, a poslije provedene rasprave i da se kvalitetno odluči.” rekao je predsjedavajući Općinskog vijeća Hamdija Numanović.

16022017 2

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.