projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Javni poziv za učešće u programu podrške preduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja

15122017 2 brightNakon što su Općinski načelnik Samir Kamenjaković i GOPA predstavništvo u BiH potpisali ugovor o saradnji i udruživanju finansijskih sredstava za projekat zapošljavanja mladih, danas je objavljen Javni poziv za učešće u programu podrške preduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.

 

Ovim Javnim pozivom načelnik Općine Živince Samir Kamenjaković poziva sve zainteresirane osobe nastanjene na području Općine Živinice da se prijave za učešće u ovom programu podrške preduzetništvu na području Općine Živinice.

Potpisanim ugovorom između Općine Živinice i GOPA predstavništva u BiH ugovorne strane su saglasne da će zajednički raditi na realizaciji i daljem razvoju programa podrške poduzetništvu na području Općine Živinice, sa ciljem uspostave povoljnog poduzetničkog okruženja te pružanja podrške osnivanju i radu mladih.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) se implementira od strane njemačke kompanije GOPA mbH, kroz predstavništvo u BiH uz podršku Vlade Švajcarske putem Ambasade Švajcarske u BiH.

Projekat će implementirati kroz tri faze. Nakon raspisivanja Javnog poziva za učešće u programu podrške na području Općine, provest će se inicijalna trijaža i selekcija učesnika nakon čega će biti omogućeno mentorstvo u razvoju poslovnog modela, odnosno stručna podrška razvoju proizvoda i usluga.

Jedna od ključnih komponenti Projekta je podrška preduzetništvu, koja podrazumijeva konkretnu podršku osnivanju preduzeća i kreiranju novih radnih mjesta, uključujući i posebnu podršku za poslovne poduhvate iz domena socijalnog preduzetništva. Pod socijalnim preduzećima podrazumijevaju se poslovni poduhvati koji na inovativan način rješavaju društvene probleme u oblasti zaštite okoline, kulturnih ili prirodnih vrijednosti, smanjenja nezaposlenosti i slično.

CIljne grupe projekta su nezaposleni, zaposleni koji bi htjeli da pokrenu vlastiti posao, mladi, žene, organizacije civilnog društva zainteresovane za angažman u oblasti socijalnog preduzetništva.

Postupak prijave je moguće podnijeti u periodu 12.01 – 12.02.2018. godine, ispunjavanjem odgovarajućeg Prijavnog formulara za YEP Inkubator poslovnih ideja.

Prijavni formular je moguće preuzeti elektronski na linku ispod ili lično na Info-pultu Općine Živinice.

Formular_za_prijavu

Popunjen formular i prateće dokumente moguće je predati isključivo u pismenoj formi.
Bitno je osigurati da je Prijavni formular popunjen u potpunosti, odnosno da nema nedostajućih informacija.

Detaljne informacije i tekst Javnog poziva kao i formular za prijavu možete pogledati na sljedećem linku:

Javni_Poziv_za_objavu

15122017_2_bright_thumb.jpg15122017_2_bright.jpg15122017_0.jpg15122017_5.jpg15122017_1.jpg15122017_3_bright.jpg15122017_4.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.