projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Počela humanitarna akcija “Doniraj vrijednost jednog pića i pomozi drugima”

27122017 3Jutros u 10 sati počela je humanitarna akcija “Doniraj vrijednost jednog pića i pomozi drugima”, koju je i i ove godine oragnizovao načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković, u saradnji sa Crvenim križom Živinice. Svrha akcije “Doniraj vrijednost jednog pića i pomozi drugima” je pomoći da svi građani u Općini Živinice imaju večeru u novogodišnjoj noći i da bar na ovaj način pomognemo uljepšati nadolazeće praznike našim socijalno ugroženim sugrađanima.

Načelnik Kamenjaković je ovom prilikom pozvao sve građane Općine Živinice da budu humani i da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za one kojima je pomoć neophodna.

“Svako od nas se može odreći jednog pića u toku novogodišnje noći i tu vrijednost donirati ljudima koji nisu u mogućnosti da sebi priušte obrok. Pomozite nam da pomognemo našim sugrađanima. Budite dio ovog velikog projekta, donirajte vrijednost jednog pića kojeg namjeravate popiti za novogodišnju noć i uljepšajte početak Nove godine onima kojima je to zaista potrebno. Ovim humanim gestom učinimo zajedno da svi građani Općine Živinice za novogodišnju noć osjete toplinu doma. Sve što donirate njima će mnogo značiti”, poručio je načelnik Kamenjaković.

Naime, načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković je i prošle godine organizovao ovu humanitarnu akciju za građane iz socijalno ugroženih porodica registrovanih u Crvenom križu Općine Živinice. Nakon prošlogodišnje akcije i prikupljenih sredstava za pomoć građanima, načelnik Kamenjaković je istakao da mu je želja nastaviti ovu akciju sve dok za njom ima potrebe. Cilj akcije da i ove godine pomognemo građanima kojima je pomoć zaista potrebna.

Doniranjem samo jednog pića iz novogodišnje noći postajete dio naše velike humanitarne akcije. Donacije možete dati vrijednim članovima Crvenog križa Živinice, koji će danas, sutra i u petak biti ispred zgrade Općine Živinice, u vremenu od 10 do 14 sati.

“Kao i prošle godine, evo i ove, pokušavamo se solidarisati sa našim građanima koji su u teškoj socijalnoj situaciji. Da pomognemo da svi imaju večeru za Novu godinu. Iz tog razloga pokrenuli smo akciju da se svi odreknemo jedne boce pića i damo ljudima koji su u teškoj socijalnoj situaciji, dakle, da svi budemo jednaki u novogodišnjoj večeri. Ovu akciju smo napravili da bismo jednostavno pokazali našu humanost i našu želju da pomognemo drugima. Zahvaljujem se Crvenom križu, koji je uvijek uz nas kada su ovakve humane akcije. Ja pozivam sve građane Živinica da se uključe u ovu akciju.”, istakao je načelnik Kamenjaković.

Preporukom Crvenog križa sva prikupljena pomoć od humanih građana i ove godine će biti izdvojena za one građane koje nisu u mogućnosti obezbjediti sebi večeru i koji trebaju našu pomoć.

Vrijednost pića ne mora biti velika ali će biti jako značajna za one kojima je pomoć potrebna. Vaše malo nekome znači mnogo.

27122017_3_thumb.jpg27122017_4.jpg27122017_8.jpg27122017_2.jpg27122017_7.jpg27122017_6.jpg27122017_5.jpg27122017_1.jpg27122017_3.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.