projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Javni poziv za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka

javni-pozivObavještavamo sve zainteresirane da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo Javni poziv izbjeglicama iz BiH, raseljenim osobama u BiH i povratnicima u Federaciju BiH za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije BiH.

Pomoć u obnovi i rekonstrukciji stambenih jedinica u cilju povratka dodjeljuje se u okviru implementacije Programa obnove stambenih jedinica dodjelom građevinskog materijala i sredstava za ugradnju i Programa obnove stambenih jedinica po sistemu „ključ u ruke“ raseljenim osobama i povratnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine i izbjeglicama iz BiH.
Sredstva će se osigurati iz Budžeta Federacije BiH „Transfer za raseljena lica i povratnike“, sredstava Kantona, općina, kreditnih sredstava i drugih donatora. Implementator projekta je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, ili implementator definisan posebnim sporazumom.
Prijave za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka u okviru implementacije „Programa obnove stambenih jedinica dodjelom građevinskog materijala i sredstava za ugradnju“ i „Programa obnove stambenih jedinica po sistemu „ključ u ruke“ raseljenim osobama i povratnicima u Federaciju BiH i izbjeglicama iz BiH sa potrebnom dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjavanje svih općih i posebnih kriterija, dostavlja se Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (Vilsonovo šetalište br.10, 71000 Sarajevo) sa naznakom “ ZA JAVNI POZIV ZA DODJELU POMOĆI, ZA OBNOVU I REKONSTRUKCIJU STAMBENIH JEDINICA U CILJU POVRATKA”

 

Prijave se podnose uz posebno popunjen obrazac koji će biti dostupan na šalterima općina boravka i općina povratka, u prostorijama Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Vilsonovo šetalište br. 10 i na njihovoj internet stranici www.fmroi.gov.ba kao i na linkovima ispod.

-Javni poziv za podnošenje prijava
-Obrazac prijave na javni oglas 

Žalbe se, također, podnose Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica (Alipašina 41, 71000 Sarajevo) u roku od 15 dana od dana javnog oglašavanja rang liste potencijalnih korisnika, koja će biti objavljena na oglasnoj ploči i web stranici ovog ministarstva i Općine Živinice.

Javni poziv traje od 27.11.2017. godine do 31.12.2017.godine. Prijave koje budu kompletne i dostavljene u roku bit će uzete u razmatranje od strane Komisije za odabir korisnika.

Prijave/molbe/zahtjevi/  potencijalnih korisnika, koji se nalaze na utvrđenim rang listama iz 2015.godine, smatrat će se nevažećim, objavljivanjem rang listi po ovom Javnom pozivu.

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.