projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Općinski načelnik primio novog direktora Bosanskog kulturnog centra Živinice

12092017Općinski načelnik Samir Kamenjaković sa saradnicima primio je u svom kabinetu novog direktora Bosanskog kulturnog centra Živinice Elmira Krivalića. Na sastanaku sa direktorom Krivalićem bio je prisutan i Vlado Kerošević umjetnički voditelj Teatra Kabare Tuzla.

Tokom susreta razgovarano je o budućoj saradnji Bosanskog kultrurnog centra Živinice i Općinske uprave Živinice, te o projektima iz oblasti kulture koji će biti relizovani u narednom periodu.

Naime, riječ je o Prvom festivalu akademskog teatara “Četvrtkom u pozorište“ kojeg BKC Živinice organizuje u suradnji sa Teatrom kabare Tuzla i BKC-om u Kalesiji, a festival će svečano biti otvoren 21. septembra 2017. godine (četvrtak), s početkom u 19:30 sati, kada će živinička publika imati priliku pogledati komediju „Đavolja posla“, u režiji Vlade Keroševića.

Nakon otvaranja festivala, publika će svakog četvrtka moći pogledati po jednu predstavu, a festival će biti završen predstavom za djecu „Aska i Vuk“ Ive Andrića, koja je na repertoaru 19. Oktobra.

Publiku festivala očekuju i premijere predstava „Život i smrt“ 28. septembra, Aristofanovog „Mir“-a 5. oktobra, te Vergilijeve „Eneide“ 12.oktobra, a domaća produkcija upriličit će premijeru mjuzikla za djecu i mlade “ Vrh svijeta-DJ Šampinjon, autora Muharema Vojnikovića u režiji Elmira Krivalića.

Predstave počinju u 19:30 sati, a cilj festivala je približiti pozorište publici, koja će imati priliku ocijenjivati predstave, dok će najbolje pozorišno ostvarenje biti nagrađeno Plaketom festivala.

Načelnik Samir Kamenjaković izrazio je zadovoljstvo osnivanjem festivala u Živinicama, dodajući kako to Živinice zaista u zaslužuju, jer su, kako je kazao:
“Živinice su mnogoljudna općina, naši sugrađani umiju cijeniti suštinske vrijednosti, tako da mi je zadovoljstvo da podržim osnivanje festivala koji će nam u Živinice donijeti jednu humanu poruku”, poručio je načelnik Kamenjaković.

Načelnik Samir Kamenjaković je tom prilikom čestitao direktoru Elmiru Krivaliću na nedavnom početku rada, odnosu i energiji koju ulaže u svom radu kako bi kultura zauzela mjesto koje joj i pripada, te naglasio da će kabinet Načelnika uvijek biti na raspolaganju kulturnim radnicima i podrška svim projektima u oblasti kulture.

12092017_thumb.jpg12092017.jpg12092017_0.jpg12092017_1.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.