projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Realizacija projekta rekonstrukcije Druge osnovne škole

29082017Općinski načelnik Samir Kamenjaković upriličio je sastanak za Besimu Jagodić, direktoricu Druge osnovne škole Živinice, a u vezi sa realizacijom projekta rekonstrukcije navedene škole.

Naime, prema riječima direktorice Jagodić, Druga osnovna škola je dobila od Vlade Tuzlanskog kantona određena finansijska sredstva za rekonstrukciju ove škole. Međutim, potrebno je još 3.500,00 KM kako bi se projekat završio prije početka školske godine. S tim u vezi, direktorica je poslala zahtjev Općinskom načelniku da pomogne u rješavanju njihovog problema.

Općinski načelnik je odobrio sredstva u iznosu od 3.500,00 KM, te istakao da je Općina dužna, bez obzira na to što nije osnivač škola, da pomogne i izađe u susret građanima, a posebno djeci.

U prethodnom periodu Načelnik Kamenjaković izdvojio je iz Budžeta značajna finansijska sredstva za škole, te istakao da će i u narednom periodu školstvo imati apsolutnu podršku Općine Živinice. Također, Načelnik je apelirao na poslanike u Skupštini Tuzlanskog kantona da se aktivnije uključe u rješavanje svih problema sa kojima se susreću škole sa područja Općine Živinice.

“Ja bih prvo da naglasim da Općina Živinice nije osnivač škole, da je Ministarstvo obrazovanja Tuzlanskog kantona osnivač svih škola srednjih i osnovnih. Međutim, susrećemo se zaista sa teškom situacijom kada su u pitanju škole i uslovi u kojima naša djeca idu u školu. Mi smo dužni, bez obzira što nismo osnivači, izaći u susret i pomoći našim građanima, prije svega našoj djeci i da imaju što bolje uslove za školovanje. Ovdje smo imali jednu zaista delikatnu situaciju gdje se radila sanacija krova i jedan dio krova je ostao koji je prokišnjavao i nismo smjeli ostaviti da taj projekat propadne. Danas smo dogovorili, ja sam određena sredstva ustupio iz budžetske rezerve da probamo pomoći Drugoj osnovnoj školi kao i ovim ostalim školama što smo pomagali, vidjeli ste u zadnje vrijeme bio je Đurđevik, Šahići, Osnovna škola Višća i druge škole koje su se javljale izlazili smo u susret. Pokušat ćemo sledeće godine napraviti u budžetu program, odnosno jedan plan kojim bi gledali da saniramo određene tačke koje posebno ugrožavaju uslove u kojima naša djeca idu u školu, smatram da trebamo dati apel poslanicima u Skupštini Tuzlanskog kantona da više povedu računa o našoj Općini, o našim školama i da se traži više sredstava sa viših nivoa da ne dolazimo u ovakve situacije, da bi se sredstva vratila, jer da mi nismo sad djelovali da pomognemo ovoj školi ta sredstva bi se vratila i ne bi se dobila narednih četiri pet godina.” rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

“Radovi su skoro završeni, od Vlade kantona smo dobili 25.000,00 KM, trebalo nam je još 3.500,00 KM. Morali bi prekinuti ugovor sa izvođačem, a naravna stvar nije nam to išlo u prilog. Poslala sam zahtjev Načelniku, koji je on prihvatio, tako da ćemo dobit taj novac i djeca će krenuti u školu sa novim krovom. Zahvaljujem se Načelniku zaista, uvijek ima razumijevanja kada su škole u pitanju. Radovi će biti završeni do početka školske godine.” rekla je Besima Jagodić, direktorica Druge osnovne škole Živinice.

29082017_thumb.jpg29082017.jpg29082017_0.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.