projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Počela rekonstrukcija dijela ulice Oslobođenja

06072017 0U sklopu programa - projekta “Održavanje, rekonstrukcija i izgradnja - dogradnja puteva - ulica i pješačkih zona” - Općine Živinice jučer su započeli radovi za “Uređenje prilaza i pristupne saobraćajnice Valjevka I - Dom zdravlja - Zavod za zapošljavanje - Izlaz na ulicu Oslobođenja”.

Naime, u cilju bržih i kvalitetnijih usluga Hitne pomoći građanima, krenulo se u rekonstrukciju dijela ulice Oslobođenja, pored objekta Zavoda zapošljavanja.

U dogovoru sa Općinskim načelnikom, šef Službe za prostorno planiranje i komunalne poslove, izvođač radova, te članovi nadzora su odlučili da se radovi rekonstrukcije ulice urade ispočetka kako bi ovaj posao bio što kvalitetnije završen.

Vrijednost projekta rekonstrukcije ovog dijela ulice zajedno sa rješavanjem problema kanalizacije i njenim spajanjem na glavnu ulicu je 41.000,00 KM, a rok za završetak radova je 30 dana.

Izvođač radova je preduzeće d.o.o. “Holex” Živinice.

“Mi smo u skladu sa budžetom krenuli u jednu rekonstrukciju ovoga dijela ulice, iza suda i pored restorana “OKO”, da dođemo do hitne pomoći što bi osposobilo bržu i kvalitetniju uslugu građanima. Za ovaj projekat je planirano 30.000,00 KM u ovoj godini. Ono što je uvijek problem kada krenete u rekonstrukciju, kao što je ovdje slučaj, nailazite na probleme. Ovdje smo danas naišli na probleme kanalizacije, ovo je bio nekad stari dio, tu su bile i presipne jame, septičke jame koje su povremeno iscrpane pa su preljevale, pa su nam pravile probleme.
Članovi nadzora, izvođač radova i ja smo u dogovoru sa Načelnikom odlučili da sve ovo uradimo nanovo tako da ćemo, osim ovih 30.000,00 KM s pozicije rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, izdvojiti još 11.000,00 KM kako bi mogli novu kanalizacionu mrežu spojiti na glavnu ulicu, tako da obezbijedimo da se i nove građevine koje budu u ovoj ulici Oslobođenja mogu na ovaj dio priključiti.” rekao je Enes Glavinić, šef Službe za prostorno planiranje i komunalne poslove.

Općinski načelnik Samir Kamenjaković u proteklom periodu je razgovarao sa predstavnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja i Zavoda zapošljavanja Općine Živinice. Tom prilikom predstavnici Zavoda su predstavili idejni projekat izgradnje nove zgrade koji bi trebao biti realizovan u 2018. godini, na istom mjestu gdje se nalaze postojeće zgrade Zavoda, sve u cilju poboljšanja rada i kvalitetnijeg pružanja usluga građanima.

“Ono što želim da kažem jeste da je Zavod zapošljavanja dobio građevinsku dozvolu, dakle on se ruši i gradi se jedan prizemni objekat plus sprat, sličan ovom objektu gdje je restoran “OKO”.”, istakao je šef Glavinić.

Iduće godine je planirana rekonstrukcija ulice Oslobođenja sa potpunim rušenjem i izgradnjom nove Policijske uprave i objekta Zavoda zdravstvenog osiguranja, jer veliki problem prestavljaju gužve u zgradama ovih institucija, te su građani prinuđeni čekati napolju i tokom vremenskih neprilika. Rekonstrukcija ovog dijela ulice što se sad radi bit će osnov za dalje, kad se bude radila rekonstrukcija ovih zgrada, kako bi imali infrastrukturu neophodnu za svoj rad. Što se tiče asfaltiranja prilaza zgradi Hitne pomoći, ovdje još uvijek postoji problem imovinskih odnosa, odnosno zabrana suda raspolaganja zemljištem. Taj predmet je na sudu, Općinski pravobranilac to vodi, a načelnik Kamenjaković ističe kako se se nada da će vrlo brzo i to biti riješeno, kako bi se uređenje i tog dijela završilo.

06072017_0_thumb.jpg06072017_6.jpg06072017_7.jpg06072017_0.jpg06072017_4.jpg06072017_3.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.