projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Potpisan Sporazum za izgradnju mosta preko rijeke Spreče

2Općinski načelnik Samir Kamenjaković i direktor Direkcije cesta Tuzlanskog kantona Agan Delibajrić jučer su potpisali Sporazum za izgradnju mosta preko rijeke Spreče i izmještanje dijela regionalne ceste R - 469 Živinice - Međaš.

U prvoj fazi izvođenja radova izgradnje mosta preko rijeke Spreče i izmještanje dijela regionalne ceste planirana vrijednost je 500.000,00 KM, koju će finansirati Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

U cilju nesmetane realizacija projekta i kvalitetnijeg rješenja za nesmetano odvijanje saobraćaja na planiranom lokalitetu, Općina Živinice i Direkcija regionalnih cesta TK će zajednički djelovati.

Pored ovog projekta dogovoren je i projekat izgradnje trotoara od semafora na magistralnom putu prema Ciljugama, u dužini od 500 metara, sa čijom realizacojim se kreće odmah.

Zatim, donešena je odluka o kategorizaciji puta od Ciljuga prema Dubravama i puta Ljubače - Suha koji će od januara 2018. godine preći u nadležnost Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

Također, u ovoj godini planirano je rješavanje problema raskrsnice na aerodromu Dubrave koje je počelo prošle godine ali se naišlo na neriješene probleme imovinsko - pravne prirode, te je iz tog razloga projekat u potpunosti obustavljen.
Direktor je istakao da su u Direkciji cesta formirali ekspertni tim koji je našao dugotrajnije rješenje a to je da se radi kružni tok, a ne isključne trake i semafori kako je prije predloženo, te oko hiljadu dodatnih metara od kružnog prelaza prema aerodromu Dubrave, gdje će se raditi rekonstrukcija postojeće ceste sa kompletnom infrastrukturom odvodnje vode kao i pješačkih staza.

Načelnik Kamenjaković i direktor Delibajrić, sa svojim sardanicima, održali su više radnih sastnaka kako bi kako bi se napravili preduslovi za nesmetanu realizaciju ovih jako važnih projakata.

Načelnik Kamenjaković i direktor Delibajrić jučer su otpočeli razgovore za još jedan jako važan idejni projekat izgradnje kružnog toka u Dubravama na raskršću kod Crkve, gdje je dogovoreno da Općina Živinice riješi imovinske odnose prije nego što se krene sa realizacijom projekata.

Prema riječima direktora Direkcije cesta planirani projekti putne infrastrukture na podruju Općine Živinice za 2017. godinu, koje će finansirati Direkcija cesta, iznose oko dva miliona KM.

Načelnik Samir Kamenjaković je istakao da su ovo veoma važni projekti za Općinu Živinice, naročito izgradnja ovog mosta koji bi bio rješenje crne tačke koja je opasna za saobraćaj. Također je istakao zahvalnost direktoru i Direkciji cesta za izgradnju trotoara u Dubravama pored Osnovne škole.

Krajnji rok za realizaciju ovih projekata bit će prilagođen dinamici izvođenja radova.

2_thumb.jpg1.jpg2.jpg3.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.