projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Na sjednici Općinskog vijeća određena nova lokacija za odlaganje komunalnog otpada

opcinsko vijeceU subotu, 11.03.2017. godine, sa početkom u 18:00 sati, održana je Vanredna sjednica Općinskog vijeća Živinice na kojoj su Vijećnici razmatrali samo jednu tačku, i to Prijedlog Odluke o određivanju privremene lokacije na teritoriju Općine Živinice za odlaganje komunalnog otpada sa područja Općine Živinice.

Naime, Općinski načelnik Samir Kamenjaković je u subotu, u 15:00 sati, održao hitan sastanak sa Timom za određivanje privremene lokacije na teritoriji Općine Živinice, za odlaganje komunalnog otpada sa područja Općine Živinice.

Članovi Tima u sljedećem sastavu: Općinski načelnik, predsjedavajući Općinskog vijeća, direktor RMU “Đurđevik”, šef službe za komunalne psolove, šef službe za inspekcijske poslove, stručni savjetnik za zaštitu okoliša, općinski komunlani inspektor, direktori firmi koje su zadužene za odvoz smečća (JKP “Komunalno” Živinice, Akva Invest” Živinice i “Rif Post” Živinice), te predsjednici klubova OO SDA Živinice, SDP Živinice, SBB Živinice, SUND Živinice, BPS Živinice, BOS Živinice, HDZ Živinice, SBiH Živinice, su nakon održanog sastanka, na kojem je Načelnik Kamenjaković istakao da postoji nova privremena lokacija koja bi mogla zadovoljiti kriterije privremene lokacije za odlaganje komunalnog otpada sa područja Općine Živinice, odmah izašli na teren.

Zadatak imenovanog tima je bio da analizirajući sve aspekte najmanjeg mogućeg djelovanja i štetnog uticaja na naseljena mjesta, odredi napovoljniju privremenu lokaciju za deponovanje komunalnog otapada na teritoriji Općine Živinice.

Nakon što su su bili jednoglasni u procjeni da je nova privremena lokacija zadovoljila kriterije koje su tražili, a zbog zbog hitnosti rješavanja problema odlaganja otpada i blokade postojeće deponije, odmah sazvali Vanrednu sjednicu Općinskog vijeća Živinice.

Na prijedlog članova Tima na sjednici je donešena Odluka da će se odlaganje komunlanog otpada vršiti u središtu rudničkog polja JP Elektroprivreda BiH ZD RMU “Đurđevik” u Đurđeviku. Lokacija se nalazi se u među zoni između mjesnih zajednica i zadovoljava i druge kriterije za privremenu lokaciju.

Načelnik će u skladu sa Odlukom o komunlanom odrediti način uređenja, čuvanja, naknadu za korištenje deponije i druga pitanja u skladu sa navedenom odlukom.

Općinski načelnik Samir Kamenjaković i predsjedavjaući vijeća Hamdija Numanović iskazali su zahvalnost građanima za njihovo strpljenje u ovom jako teškom periodu dok nije bilo odvoza smeća.
Također, posebnu zahvalnost uputili su direktoru RMU “Đurđevik” i njegovim saradnicima za punu podršku i pomoć u iznalaženju rješavanja ovog problema.

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.