projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Sastanak sa predstavnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona

09032017 1Općinski načelnik Samir Kamenjaković održao je sastanak sa predstavnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Tuzlanskog kantona kako bi razgovarali o trenutnom stanju u kojem se nalazi ZZO Živinice, te poboljšanju uslova rada.

 

Predstavnici Zavoda su naveli kako im najveći problem predstavljaju velike gužve prilikom izdavanja markica premije osiguranja, koje će trajati do 31. marta, te su iz tog razloga uveli i drugu smjenu, tako je trenutno radno vrijeme Zavoda zdravstvenog osiguranja u Živinicama do 17,00 sati.

Također, u cilju saniranja prevelikih gužvi predstavnici Zavoda su istakli da će u narednom periodu pojačati i ubrzati rad Zavoda time što će pojačati rad sa još dvije osobe koje će raditi na poslovima zdravstvenog osiguranja u Živinicama.

S obzirom na to da su prostorije ZZO u Živinicama neuslovne za rad, te je samim tim otežan rad, na sastanku je razgovarano i o mogućnosti renoviranja postojećih ili izgradnje novih prostora Zavoda kako bi se poboljšali uslovi rada. Načelnik Samir Kamenjaković ovom prilikom predstavnicima Zavoda rekao kako im izgradnja zgrade u Živinicama treba biti prioritet, naročito zbog velikog broja osiguranika iz Općine Živinice.

Zajednički je dogovoreno da se uputi dopis višim nivoima vlasti u vezi sa rješavanjem problema prostora Zavoda zdravstvenog osiguranja u Živinicama.

Predstavnici ZZO TK su napomenuli i to da imaju projekat koji će se sprovesti do kraja godine a riječ je o uvođenju tromjesečnih recepata za hronične bolesnike, kako bi se na taj način umanjile gužve i olakšalo osiguranicima.

Također, razgovaralo se i o informatizaciji zdravstvenog sistema. Glavni cilj projekta informatizacije zdravstvenog sistema je povećanje kvaliteta i efikasnosti i funkcionalnosti sistema zdravstvene zaštite, čijom realizacijom će doći i do racionalizacije potrošnje, smanjenja gužvi, te kvalitetnijeg pružanja zdravstvenih usluga građanima.

09032017_1_thumb.jpg09032017_1.jpg09032017_0.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.